White-sloanea


Asclepiadaceae

Slægten White-sloanea som er beskrevet af Chiovenda (Malpighia 34: 541, 1937) er hjemmehørende i Somalia. Der kun en anerkendt art i slægten: White-sloanea crassa, som på grund af opdyrkning og borgerkrig i Somalia, formentlig er helt udryddet i naturen!!!

Dyrkning:
Kun meget få mennesker har kendskab til dyrkning af White-sloanea, og der er kun kendskab til ganske få planter i kultur (et rygte siger 3 planter!!!). Der er dog håb om at et Hollandsk gartneri vil forsøge at opformere arten i vævskultur, hvorefter at slægten, vil kunne blive dyrket og helt reddet istedet for total udryddelse!.
Hvis det lykkedes at få fat  i en White-sloanea bør de nok podes på knolde af Ceropegia linearis ssp. woodii, på samme måde som de øvrige meget vanskelige Ascleps fra Somalia, og bør holdes på en temperatur over + 15C.

Nærmeste slægtninge:
Caralluma
Duvaliandra
Duvalia
Huernia

Andre notater om slægten:

Fotos:
Jeg har desværre ingen billeder af White-sloanea, men hvis du har et eller flere billeder som jeg må bruge, send da venligst en e-mail. Du vil selvfølgelig beholde
copyright på billedet.


! Ordbog ! Foto galleri (Engelsk tekst) ! Cucurbitaceae ! Asclepiadaceae ! Yucca ! Hårdføre kaktus ! Home ! E-mail ! Links ! Søg ! Wanted ! English ! Nyheder !

Copyright © 1998-2004
Benny Møller Jensen
Hjørring
Danmark

www.bennyskaktus.dk