Trichocaulon
Asclepiadaceae

Slægten Trichocaulon der er beskrevet af N. E. Brown er hjemmehørende i det sydvestlige Sydafrika.

Dyrkning:
Jeg har kun ringe kendskab til dyrkningen af Trichocaulon, men modtager gerne dyrkningsforslag til denne slægt. De få planter jeg dyrker er podet på knolde fra Ceropegia linearis var. woodii?

Nærmeste slægtninge:
Notechidnopsis
Hoodia

Andre notater om slægten:
Slægten Trichocaulon bestod tidligere af ca. 20 arter, men er nu i følge forfatteren PLOWES (1992) ikke et gyldigt slægtsnavn da type planten Trichocaulon piliferum er flyttet til slægten Hoodia og nu hedder Hoodia pilifera. Alle de arter som er flyttet til Hoodia er arter som har "pigge" og alle de arter som ikke har pigge er nu enten i slægten Larryleachia eller Lavrania. Diskussionerne om dette vil fortætte i en del år endnu inden det bliver helt klarlagt hvilket navn er det helt rigtigt botaniske navn.

Fotos:
--
Trichocaulon cactiforme (syn: Larryleachia cactiforme, Lavrania cactiforme)


Trichocaulon dinter, En af Pia Larsens mange planter.
Dette artsnavn er måske et synonym for Trichocaulon clavatum ? og dette navn er ifølge det seneste nyt er synonym for Trichocaulon marlothii (syn: Larryleachia marlothii, Lavrania marlothii)

--
Trichocaulon sp. fra Richtersveld, En af Pia Larsens mange planter.

--
Trichocaulon sp. (Lavrania sp). købt hos Kakteen Katze April 2004


! Ordbog ! Foto galleri (Engelsk tekst) ! Cucurbitaceae ! Asclepiadaceae ! Yucca ! Hårdføre kaktus ! Home ! E-mail ! Links ! Søg ! Wanted ! English ! Nyheder !

Copyright © 1998-2004
Benny Møller Jensen
Hjørring
Danmark

www.bennyskaktus.dk