Benny's webside
om sukkulenterne i Apocynaceae

(Singrønfamilien)

Velkommen til denne web side som er en del af  www.bennyskaktus.dk, den er fortsat under opbygning og vil med tiden blive udvidet med sider om dyrkning, formering, litteratur og andet godt om disse planter.

 
Dyrkning.
Formering
Litteratur liste
 Fotogalleri med knoldsukkulenter
Cucurbitaceae
(Agurkefamilien)
Asclepiadaceae
(Stapelia og lignede)
Yucca.
Links.
Salgsliste 
med planter, potter og stiketiketter.
fotogalleri, hårdføre kaktus 
Engelsk tekst.
Acknowledgments
Engelsk tekst.
Mine 
Kaktus og Yucca venner og deres haver,
Engelsk tekst
Søg på www.bennyskaktus.dk 
Hvem er Benny?
Engelsk tekst.
Nordisk Kaktus Selskab

Apocynaceae (Singrønfamilien), som plantefamilie, er ifølge de seneste videnskabelige undersøgelser nu endnu større da Asclepiadaceae og Periplocaceae nu er en del Apocynaceae og er nu opdelt i underfamilier som Asclepiadoidae og Periplocoideae, de gamle familienavne vil dog sikkert fortsat blive brugt i mange år frem endnu inden det er "adopteret" af forskere og samlere i hele verden. Den sikkert mest kendte plante i Apocynaceae er nok Nerium oleander (Nerie)  og Vinca (singrøn eller vintergrøn) de Sukkulente planter findes i slægterne Adenium, Plumeria og Pachypodium.
 
Eksempler på sukkulenter i Apocynaceae.

Hvor der ikke står andet er det mine egne planter der er på billedene.

Adenium Obesum. meget lys form, Forskellige Adenium Obesum. Planten til venstre har været dyrket i en meget jordblanding med meget sand, imens de to til højre har været dyrket i jord med mere humus. Et meget flot eksemplar af Adenium obesum, dyrket i 16 år af Stanley Chan, fra Ontario, Canada. 

Foto Chris Chan, Copyright 2004-2005.

 
     

 


! Ordbog ! Foto galleri (Engelsk tekst) ! Cucurbitaceae ! Asclepiadaceae ! Yucca ! Hårdføre kaktus !Home ! E-mail ! Links ! Søg !Wanted ! English ! Nyheder !

! Web shop !

Copyright © 1998-2006
Benny Møller Jensen
Hjørring
Danmark

www.bennyskaktus.dk